IUBITUL VIRTUAL, O NOUĂ MODĂ

Iubiții reali par să nu mai fie la modă: noua tendință printre adolescenți, dar și printre adulți, este iubitul virtual care poate chiar să răspundă și să trimită mesaje vocale în timp real.

Acest trend a fost lansat de aplicația Invisible boyfriend, creată de Matthew Homann și Kyle Tabor. Aplicația, care poate fi descărcată pe smartphone și tabletă, îți permite să creezi un bărbat alegând o fotografie, vârsta, un nume, chiar și gusturi și modalități de a interacționa. Cu doar 25 de euro pe lună, el va începe să comunice cu tine trimițând 100 de mesaje text, 10 vocale și o scrisoare, atât cât să se nască o adevărată poveste de iubire. Prin aplicație pot fi alese și ziua și locul în care vă veți întâlni, dar și alte detalii. Odată creat personajul, el va trimite mesaje în timp real, cu un număr de telefon ce va proveni din orașul în care ai ales să fie bărbatul.

Aplicația a luat naștere pentru femeile singure, dar are succes și în comunitatea gay și pare să aibă unele avantaje. Puteți să mimați o relație pentru a vă face invidioase prietenele sau să vă calmați familia nerăbdătoare să vă vadă măritate. Până acum, aplicația este disponibilă doar În Statele Unite și în Canada, dar în curând va fi lansată și în Europa.

Fenomenul este totuși îngrijorător în rândul adolescenților. Dornici de popularitate și siguranță, ar putea folosi aplicația pentru a-și ascunde fragilitatea și temerile. Asta i-ar face să stabilească raporturi tot mai artificiale, diminuând confruntarea cu lumea reală care îi ajută să se dezvolte. Așadar poate fi o activitate distractivă, atâta timp cât rămânem ancorați în realitatea care ne înconjoară.

Publicitate

Un gând despre “IUBITUL VIRTUAL, O NOUĂ MODĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s