CURSA DE TAXI CU HAPPY END

Să vorbim cu un necunoscut ne poate ajuta uneori să abordăm subiecte pe care nu le deschidem în prezenţa prietenilor sau a cunoscuţilor, de frică să nu fim judecaţi. De asta multă lume profită de scurtele momente de interacţiune cu taximetriştii, pentru a se descărca. 10-blogg-taxicharterkramUn sondaj a relevat faptul că 70% dintre persoane consideră că plimbarea cu taxiul este un bun moment de reflecţie, mai ales că nu ai altceva mai bun de făcut până ajungi la destinaţie.

În Suedia s-a născut astfel o idee: în taximetre să existe şi psihologi, cu care clienţii să poată comunica pe durata călătoriei, beneficiind astfel de o mini-şedinţă de terapie, la preţuri mult mai mici decât la un cabinet, adică un serviciu inclus în tariful cursei.

amd-taxi-jpgUnul dintre psihologii implicaţi în proiect, Mia Fahlèn, a explicat că terapeutul trebuie să se adapteze timpului pe care-l are la dispoziţie, dar că uneori chiar şi 10 minute pot da rezultate foarte bune. Cât despre cele mai frecvente probleme ale clienţilor, psihologii spun că mulţi suferă de singurătate, mai ales străinii care s-au mutat în Suedia şi care întâmpină dificultăţi în a-şi face prietenii.

Taxiul lui Cupidonnewspic41ff1e27ba753

O mână de ajutor celor care se simt singuri dă şi un imigrant egiptean ce locuieşte la New York. Ahmed Ibrahim şi-a făcut ,,Taxiul lui Cupidon”, o idee care i-a venit după 16 ani de când a început meseria de taximetrist. O clientă a început să plângă pentru că se despărţise de prieten, iar el a încercat să o consoleze, spunându-i că îi va găsi pe cineva mai bun. După trei zile, un client care s-a urcat în maşina lui s-a plâns că nu are noroc să găsească o parteneră potrivită. Ibrahim i-a pus în legătură, iar cei doi au început o relaţie frumoasă.

De atunci a adunat peste 1000 de numere de telefon, a organizat peste 100 de întâlniri, dintre care 30 s-au concretizat într-o relaţie de lungă durată. Culmea este că deşi taximetristul îşi cuplează clienţii, el este divorţat din 1983 şi preferă să fie celibatar. Povestea lui a devenit subiect pentru cele mai importante televiziuni şi publicaţii de peste Ocean.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s