CE POŢI FACE CU COAJA DE PORTOCALĂ

porto

Portocala este un fruct foarte popular în întreaga lume, nu doar pentru gust, ci şi pentru conţinutul de vitamina C. După ce consumăm portocala, ca şi în cazul altor alimente, suntem obişnuiţi să aruncăm coaja. Totuşi, dacă ne folosim puţin imaginaţia, descoperim că o putem utiliza în casă în multe feluri.barattoli-con-bucce-darancia

Lumânare aromată cu coaja de portocală

Tăiaţi portocala în partea superioară, ca un capac. Extrageţi miezul fructului, apoi turnaţi ceară în coaja rămasă, adăugaţi un fitil şi aveţi o lumânare parfumată.

Faceţi inoxul să strălucească

lavelloAcidul citric pe care-l conţine coaja de portocală este perfect pentru a da strălucire şi a dezinfecta diferite suprafeţe de oţel inox. Tăiaţi coaja şi frecaţi chiuveta, robineţii sau alte astfel de obiecte din casă.

Detergent

Combinând proprietăţile fructului cu beneficiile oţetului, se poate face un detergent ideal pentru a dezinfecta casa şi a scoate petele. Produsul are un puternic efect antibacterian şi de curăţare. Luaţi o ceaşcă de oţet de vin alb (250 ml) şi două coji de portocală. Puneţi oţetul într-un borcan şi adăugaţi cojile. Păstraţi totul la întuneric o săptămână. scarbe-con-buccia-darancia-500x333Apoi vărsaţi-l într-un recipient comod pentru a vă ajuta la treburile casei.

Deodorant pentru pantofi

Aroma portocalei este ideală pentru a neutraliza mirosurile neplăcute emanate de pantofi din cauza umidităţii şi a bacteriilor. Tăiaţi coaja de portocală în mai multe bucăţi şi puneţi-le în interiorul încălţămintei. Lăsaţi-le acolo toată noaptea şi scoateţi-le înainte de a le purta.

Burete natural

Cojile proaspete conţin uleiuri esenţiale ce pot îndepărta grăsimea de pe vase. În locul unui burete normal, frecaţi suprafaţa plină de grăsime cu cojile de portocală, apoi clătiţi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s