CELE MAI CIUDATE TRADIŢII DE CRĂCIUN

mos-craciun-bun

Crăciunul înseamnă lumini, culori, arome şi acea atmosferă care îţi încălzeşte sufletul. Cel puţin la asta ne aşteptăm când ne gândim la Sărbătorile de iarnă. Realitatea este însă diferită, ba chiar surprinzătoare uneori, dacă este să ne raportăm la tradiţiile din întreaga lume. Sunt diferite, iar unii ar putea spune… chiar ciudate!article-2240270-164486d9000005dc-212_634x411

Japonia

În această ţară, publicitatea a dictat unele obiceiuri. De exemplu, ca urmare a unei reclame din 1974, în fiecare an, în Ajun, mulţi japonezi merg să mănânce la… KFC! O altă tradiţie este să trimiţi mesaje prietenilor şi rudelor pe bileţele albe, pentru că cele roşii sunt considerate culoarea anunţurilor funerare.

Cehia

În timpul Sărbătorilor de Crăciun, tradiţia spune ca femeile necăsătorite să se aşeze cu spatele la o uşă şi să arunce un pantof în spate. Dacă pantoful cade cu vârful spre uşă, acestea se vor căsători în noul an.

Slovacia

slider15Înaintea cinei de Crăciun, slovacii au un obicei pentru a atrage norocul, aruncând cu mâncare în tavan. Nu e o glumă! Capul familiei aruncă o linguriţă cu un produs numit Loksa, făcut din pâine, seminţe de mac şi apă. Dacă acest amestec rămâne lipit de tavan, este semn de noroc pentru anul ce va veni.

Statele Unite

Americanii adoră petrecerile, aşa că au una şi pentru Moş Crăciun, The Running of The Santas. Participanţii, îmbrăcaţi în Moş Crăciun, merg dintr-un bar în altul, adunând puncte preţioase pentru finalul turului. Fenomenul este menit să adune bani în scopuri caritabile.

0177000000000000Estonia

Estonienii obişnuiesc să meargă în Ajun la saună, împreună cu familia. Poate pare ciudat, dar n-ar fi rău ca această tradiţie să fie împrumutată şi de alte ţări.

Venezuela

În Venezuela, la Caracas, străzile sunt închise până la 8 dimineaţa, începând cu data de 16 decembrie. Şi asta pentru ca oamenii să meargă… cu patinele la biserică.yegena-chewata

Finlanda

Dacă de Sărbători eşti acolo, cel mai probabil vei petrece Ajunul dormind pe jos. Asta pentru ca cei trecuţi dincolo să se odihnească în pat. În plus, tradiţia spune că trebuie să ne amintim de ei pregătindu-le o masă şi mergând la cimitir cu o lumânare.

Etiopia

În Etiopia, Crăciunul se sărbătoreşte pe 7 ianuarie. Oamenii se îmbracă în alb, iar bărbaţii joacă Ganna, un joc asemănător hocheiului, în care folosesc un baston curbat şi o minge din lemn.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s