REGULI DE ŞTIUT CA SĂ NU ÎŢI STRICI VACANŢA

poza-calatorii-interzis

Călătoriile te pun în contact cu diferite culturi şi te fac să cunoşti mai multe stiluri de viaţă. Nici nu e nevoie să mergi până la celălalt capăt al lumii ca să descoperi o multitudine de obiceiuri şi reguli. O poţi face chiar şi în Europa, iar înainte de a pleca în orice ţară, este bine să afli şi care sunt lucrurile interzise, ca nu cumva să îţi strici vacanţa. Lucrurile care poate nouă nu ni se par atât de grave, în alte state pot fi dur sancţionate şi invers.sweden-stockholm-old-town-2

La Dublin, de exemplu, dacă fumezi în locurile interzise, te va costa scump. Mai exact 3000 de euro! Nu la fel de severi sunt suedezii, care dacă te prind pe picior greşit, pur şi simplu te roagă să stingi ţigara şi atât.

no-drinkingConsumul de băuturi alcoolice pe stradă este permis la Berlin sau Bruxelles, dar dacă faci asta la Madrid, vei fi amendat cu 600 de euro. În cazul în care aburii alcoolului te fac să devii agresiv şi te afli întâmplător la Lisabona, Stockholm sau Reykjavík, e foarte posibil să ajungi în arest.

Se poate întâmpla să fii zăpăcit şi să uiţi să cumperi bilet pentru mijloacele de transport în comun când eşti în vacanţă. promo-01-boscolo-romaIslandezii sunt foarte înţelegători, pentru că la Reykjavík nu primeşti amendă, eşti doar rugat să cobori la următoarea staţie. Nu la fel de amabili sunt londonezii, care în acest caz te pot taxa cu echivalentul a 1300 de euro.

Poţi considera dezgustător să vezi pe cineva că urinează în public. Cel puţin pentru italieni este, pentru că dacă încerci aşa ceva la Roma, amenda ajunge la 10.000 de euro! Mult mai dezinhibaţi sunt însă nemţii. La Berlin, gestul te va costa doar 20 de euro, dar cel mai indicat este să mergi totuşi la toaletele publice, pe care le găseşti la orice pas.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s