CUM TE MENȚII ÎN FORMĂ LA BIROU? AFLĂ DE LA BEATRICE ȘERBAN, CAMPIOANĂ MONDIALĂ LA FITNESS

poza bunaMersul la sală îți face un trup de invidiat! Asta știe toată lumea, dar e mai greu să şi pui în practică. Din lipsă de timp, bani, chef… în fine, argumente pentru a ne eschiva sunt destule. Și totuși, cum putem să ne menținem în formă dacă avem un job de birou? Beatrice Șerban, multiplă campioană mondială la fitness, a acceptat să ne învețe câteva trucuri.IMG_1703

Beatrice, în primul rând care este poziția corectă la birou?

Poziția corporală trebuie menținută în control permanent. Spatele drept, pieptul usor către înainte, umerii relaxați, abdomenul într-o ușoară contracție. E bine să fim cât mai apropiați de masă, ca să nu stăm ,,cocoșați” și să avem toată talpa pe sol. Indicate sunt scaunele cu spătarul la nivelul umerilor, și e bine să evităm scaunele tari, care nu au deloc burete.

Ce exerciții putem face la birou, fără a deranja colegii?image_title_3lunb

  • Cele mai simple sunt cele pentru fesieri. Pot fi făcute atât din șezut, cât și din picioare, prin contracția repetată a mușchilor.
  • Tot pentru fesieri, rămânem cu mâinile pe mânerele scaunului, tălpile jos, și ridicăm bazinul.
  • Totodată, stând pe scaun, putem ridica genunchiul la piept, apoi îl intindem și îl ducem în lateral, timp în care ne sprijinim mâinile de birou sau de mânerele scaunului. Lucrăm astfel abdomenul, fesierii, șoldul și talia.
  • Un alt exercițiu recomandat este să ne ridicăm și să ne așezăm pe scaunul de birou cu spatele drept, mâinile pe lângă corp sau sprijinite pe masa, picioarele semidepărtate, și toată talpa pe sol. Lucrăm atât coapsa, cât și fesierii.Herablife-Desk-Exercise-300x200
  • Pentru tonifierea brațelor putem folosi gantere mici, de 1-2 kg. Se găsesc sub diverse forme, iar mărimea lor este perfectă pentru spațiul din birou.

Ce mâncăm la serviciu pentru a avea energie și totodată să nu ne îngrășăm?

În aproape orice magazin alimentar găsim produse BIO, gata preparate, dar și ingrediente sănătoase precum semințele de chia, in, susan. Acestea pot fi folosite în salate. Putem consuma și batoane proteice BIO, rondele din orez expandat și biscuiți cu fibre, fără zahăr sau conservanți. Alte alegeri potrivite sunt humusul, spanacul sau broccoli.

poza beatrice

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s