INGENIOZITATE CULINARĂ – GEMUL DIN BERE

Vă place blondă sau brună? Dacă sunteţi pasionat de gustul berii, acum îl puteţi găsi şi în borcanele cu gem. Ideea îi aparţine unei americance care, după ce a găsit reţeta potrivită, are un succes nesperat şi produce 3000 de borcane cu gem din bere pe săptămână, pe care le exportă în întreaga lume.

Nu vă gândiţi însă că acest dulce vă va ameţi, pentru că aburii alcoolului se evaporă odată cu prepararea gemului. Singurele ingrediente sunt berea, trestia de zahăr şi pectina din citrice. De aceea, gemul este mai dulce decât berea originală, dar se simte gustul de malţ. Prin supermarketurile noastre nu am văzut un astfel de produs, dar curioşii pot comanda pe internet acest desert.

è-made-in-italy-la-birra-spalmabile-500x418Berea le-a dat idei şi italienilor, care au scos pe piaţă ,,berea tartinabilă”. Un produs care se consumă cu aperitive, brânzeturi, pâine prăjită sau carne, dar şi cu dulciuri de ciocolată. ,,Birra spalmabile” se găseşte doar în Italia, dar poate fi comandată pe internet.

Dacă berea ajunge să fie bună la toate, eu aştept să iasă pe piaţă crema-minune din bere, care să-ţi lase pielea catifelată 😉

Publicitate

Un gând despre “INGENIOZITATE CULINARĂ – GEMUL DIN BERE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s