ŞTIAI? BEBELUŞII FINLANDEZI DORM ÎN CUTII!

header bebe finlandeziCu siguranţă pare ciudat ca nou-născuţii dintr-o ţară atât de dezvoltată să doarmă într-o cutie din carton. Indiferent că fac parte din familii bogate sau sărace, totul se întâmplă pentru că de aproape 80 de ani, Statul finlandez oferă cadou această cutie oricărui cuplu care aduce pe lume un copil. Totuşi, nu vorbim despre o simplă cutie din carton, ci de una ce conţine un adevărat kit de accesorii necesare bebeluşului şi părinţilor.

finland-baby-box-nice-500x333Din pachetul-maternitate nu lipsesc: aşternuturi, pătură, saltea, sac de dormit, căciuliţă, mănuşi, cizmuliţe impermeabile, body-uri, prosoape, foarfece, perie pentru păr, periuţă de dinţi, termometru de baie, cremă, şerveţele igienice, scutece din stofă (nu din acelea de unică folosinţă, pentru a respecta natura), carte ilustrată, jucărie pentru dentiţie, cupe lavabile pentru sutien şi chiar prezervative.

După ce părinţii scot lucrurile utile, cutia e folosită pe post de pătuţ, pentru că este căptuşită cu un amestec din bumbac şi poliester. E de ajuns să fie pusă înăuntru salteaua, iar copilul doarme acolo foarte liniştit. Produsele primite de părinţi sunt unisex, pentru ca mamele să le poată folosi şi pentru viitorii copii.

Mamele pot opta între acest pachet şi un ajutor de 140 de euro. Dar 95% dintre ele aleg cutia, pentru că valorează mult mai mult.neonato

O singură regulă trebuie să respecte femeile pentru a beneficia de cadoul de la Guvern: trebuie să meargă la medic înainte de luna a patra de sarcină, pentru a fi monitorizate până la naştere şi ulterior.

Finlandezii spun că au reuşit să crească uşor natalitatea prin această tradiţie a ajutorului dat părinţilor. Ar fi frumos să vedem aşa ceva şi la noi, poate ar merge mai multe viitoare mame la control, poate am evita unele tragedii şi poate am avea mai mult curaj să devenim părinţi dacă am simţi un mic sprijin de la cei cărora vrem să le pese.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s