HAI ÎN VACANŢĂ!

header palarie vacantaRomânilor le place să călătorească. Chiar şi din puţinul pe care-l au alocă un buget pentru vacanţă. Ăsta mi se pare un lucru bun, că ne gândim cum să ne relaxăm şi vrem să petrecem timpul cu cei dragi. M-am gândit să mă uit puţin prin oferte, dar şi prin statistici.

Cât cheltuim pentru o vacanţă? Conform studiului făcut de compania Ferratum Grup, puţin mai mult decât media europeană. Adică românii alocă 49,7% din veniturile lunare familiale, în timp ce media europeană este de 47,2%. Este drept că mulţi nu ne permitem sejururi de lux, dar chiar şi cu veniturile mai mici ne descurcăm, iar în general suntem dispuşi să scoatem din buzunar cam 300 de euro de persoană pentru o vacanţă. Cei de la Christian Tour spun că vânzările au crescut cu 15%, iar în vară, doar la această agenţie au apelat peste 100.000 de turişti.

173597_articolUnde ne place să ne răsfăţăm? În primul rând în Grecia. Pe următoarele două locuri în topul destinaţiilor preferate de români sunt Turcia şi Bulgaria. Adică ne place să ne bălăcim 🙂

Când vrem însă să fugim iarna câteva zile să ne distrăm, alegem de cele mai multe ori staţiunile montane de pe plaiurile mioritice. Cele mai căutate zone sunt Maramureşul şi Bucovina, unde simţi cu adevărat tradiţia Crăciunului.

Revelionul vrem totuşi să ne prindă departe de casă, dacă se poate undeva unde e mai cald. Conform datelor agenţiei de turism, cele mai accesate sunt pachetele pentru Dubai şi Egipt, dar şi în Veneţia românii petrec trecerea dintre ani, iar un pachet de 5 nopţi porneşte de la 265 de euro pentru o persoană.

Am găsit oferte şi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar cea mai interesantă mi s-a părut promoţia First Minute. Adică te gândeşti de pe acum la vacanţa de anul viitor. Da, pare prematur, dar te ajută să faci economii de până la 50%, pentru că acum găseşti preţuri mai mici.

5587d250cbaa0Eu mereu mi-ar rezervat vacanţa cu aproape un an înainte şi mi-a fost de folos atât financiar, cât şi moral, pentru că zilele de muncă trec mai uşor visând la concediul care va veni 🙂

Dacă rezervi vacanţa până pe 15 decembrie, singurul avans pe care trebuie să-l dai este de 25 de euro şi stai liniştit că ţi-ai aranjat concediul de la vară. Restul îl achiţi cu până la 21 de zile înaintea datei sejurului. Destinaţii ai de unde alege, pentru că ofertele sunt pentru Egipt, Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania şi Italia.

Eu chiar încep să visez la concediul de anul viitor. Vouă unde v-ar plăcea să mergeţi? 🙂

Publicitate

Un gând despre “HAI ÎN VACANŢĂ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s