Ţi-e frică de înălţime? Iată o terapie şoc. Mergi în locurile cele mai înalte din lume, care-ţi dau fiori. Există construcţii atât de înalte, încât taie răsuflarea chiar şi celor însetaţi de adrenalină. Hai să facem o călătorie sus, sus de tot, prin locurile cele mai cocoţate din lume 🙂
1. DRUMUL CREDINŢEI – Muntele Tianmen face parte din parcul naţional Zhangjiajie, din provincia chineză Hunan. Aici înţelegi ce înseamnă cu adevărat să mergi în gol. O pasarelă de sticlă, lungă de 60 de metri şi cu mai puţin de 1 metru lăţime, este ataşată de stâncile muntelui. Te uiţi în jos? Vezi un gol de 1430 de metri. Nu degeaba drumul se numeşte ,,Walk of Faith”, pentru că trebuie să ai încredere mare în constructori ca să mergi pe acolo. Turiştii trebuie să-şi pună peste pantofi o protecţie din stofă, ca să nu zgârâie podeaua din sticlă.
2. PODUL SUSPENDAT DIN STICLĂ – Parcul Zhangjiajie mai vine cu o provocare: cel mai lung pod de sticlă din lume. Are 430 de metri lungime şi 6 metri lăţime. Sub podul suspendat sunt peste 300 de metri. Speriaţi, unii turişti merg pe el târându-se de frică.
3. TURNUL WILLIS – Willis Tower, din Chicago, a fost cel mai înalt zgârâie nori din lume, între anii 1973 şi 1998. Are 108 etaje şi 104 lifturi. La etajul 103 se poate admira Skydeck, o vedere panoramică posibilă datorită balcoanelor construite complet din sticlă şi suspendate în gol. Skydeck iese în afara clădirii cu 4,3 metri, la mai bine de 400 de metri înalţime faţă de sol. Practic eşti suspendat, ca şi cum ai pluti în aer. Anual vin acolo peste 1 milion de turişti.
4. GHEŢARUL STUBAI – Munţii Austriei oferă o vedere spectaculoasă. Dacă vizitezi Gheţarul Stubai, poţi să mergi pe platforma care iese cu 30 de metri în afara stâncilor, în gol, la o înălţime de 10.500 de metri! Ţi se face pielea de găină! Structura este construită la o altitudine atât de mare, încât turiştii pot vedea graniţele Italiei. Iarna însă, platforma este rar deschisă.
5. MARELE CANION – Podul se numeşte Grand Canion Skywalk şi reprezintă o pasarelă din siclă, în formă de potcoavă, ce permite turiştilor să se plimbe suspendaţi la aproape 1300 de metri altitudine. Pasarela este protejată de o balustradă înaltă de 1,5 metri, tot din scticlă.
Mie deja mi-au transpirat palmele imaginându-mi o astfel de călătorie. Voi unde v-aţi încumeta să mergeţi?
Super,aceste locuri cu poduri suspendate…dar mai bine merg pe asfalt :))) ❤
ApreciazăApreciază
Da, e nevoie de ceva curaj… 🙂
ApreciazăApreciază