LOCURILE UNDE IARNA NU VINE NICIODATĂ

poza articol varaNe-a cotropit frigul. Nici bine n-am apucat să ne ştergem de nisipul lăsat de vară, că parcă mai avem un pic şi construim un om de zăpadă. Nici de o frunză căzătoare n-am avut timp să ne bucurăm. Şi când te gândeşti că abia la anul o să mai avem parte de căldură… Singura soluţie e să plecăm în ţările calde. Măcar într-o vacanţă dacă am putea, acolo unde nu e niciodată iarnă. Cred că e foarte tare să locuieşti undeva unde soarele îţi surâde în fiecare zi. Iată câteva locuri care nu au cunoscut frigul niciodată:

abu dhabiINSULELE VIRGINE – Temperatura este aproximativ de 30 de grade pe întreaga durată a anului. Între lunile decembrie şi aprilie este chiar perioada în care nu plouă, iar soarele străluceşte în fiecare zi.

INSULELE CANARE – Cele 7 insule spaniole se află în mijlocul Atlanticului, aproape de continentul african. Tot anul este o climă blândă, cu temperaturi între 24 şi 29 de grade, iar ploile îşi fac apariţia foarte rar.

seychellesEMIRATELE ARABE – Clima e deşertică. În perioada rece sunt minime de 20 de grade, în timp ce în perioada călduroasă, minimele coboară doar până la 35 de grade. Dacă nu vreţi să vedeţi nicio picătură de ploaie, aici e locul ideal. În Abu Dhabi plouă chiar mai puţin decât în Dubai, unde cad doar 50 de milimetri de ploaie pe an.

MAURITIUS – Aici clima este tropicală, iar lunile ploioase sunt decembrie şi ianuarie. Dar nu e vorba de ploi ce durează zile în şir, ci mai degrabă de precipitaţii care durează câteva minute sau ore. Ziua sunt temperaturi de 30 de grade, iar noaptea de 20.

puerto ricoSEYCHELLES – Vremea este perfectă în cele 115 insuliţe din Oceanul Indian. Temperaturile minime sunt de 20 de grade, iar cele maxime de 30 de grade. Doar între decembri şi martie este bine să consultaţi informaţiile meteo, pentru a evita musonul ce aduce ploi.

PUERTO RICO – Este vară tot anul, doar între mai şi decembrie mai apar ploile, dar ca să le evitaţi, alegeţi să mergeţi spre sudul insulei.

Ar fi frumos să le vizităm pe toate, dar dacă n-avem timp sau bani, măcar să visăm frumos până vara viitoare, când răsare soarele şi pe litoralul nostru.


3 gânduri despre “LOCURILE UNDE IARNA NU VINE NICIODATĂ

  1. Uite ca am citit un mesaj foarte interesant prezentat intr-o maniera greu de gasit in netul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

    Apreciază

Lasă un comentariu