FEREŞTE-TE DE CEASUL RĂU!

oglinda_headerAm făcut un calcul. Cred că vreo trei sferturi din timpul unui an ar trebui să-l petrecem în casă. Adică să nu ieşim, să nu facem nimic. Pe bune! La concluzia asta am ajuns după ce am văzut că multă lume îşi face programul după superstiţii.

Lunea nu se dau bani, marţea sunt trei ceasuri rele, vineri, fie că e 13 sau nu, e tot cu ghinion, sâmbăta e a morţilor. Încă nu ştiu care e convingerea în popor cu miercuri şi joi, dar sigur e ceva de rău, sau oricum ceva care să te împiedice să-ţi vezi liniştit de viaţă. Duminica e sărbătoare, adică e ziua odihnei, deci iar nu trebuie să facem nimic.

gatto-neroÎn plus, în luna mai nu se fac afaceri sau căsătorii, că se trec precum florile de mai. Dacă vrei să faci curăţenie în casă, trebuie să vezi dacă ai nimerit o zi în care să nu-ţi meargă rău sau să nu fie sărbătoare. Iar seara este exclus să arunci gunoiul, că nu e de bine. Dacă verşi sarea din greşeală, e belea. Ca să repari nenorocirea, tre’ să mai arunci cu puţină sare peste umăr, să vină norocul la tine.

Dilema e însă când uiţi ceva acasă. Ce faci? Că zice vorba din popor că e vai de cel care se întoarce! Uluită, am aflat de la o prietenă soluţia. Spune ea: fentezi destinul. Dacă imediat cum ai ieşit ţi-ai dat seama că ai uitat ceva în casă, mergi până la magazin de exemplu, iei eventual doar un sul de hârtie igienică, adică ceva simbolic, apoi revii acasă să iei ce ai uitat. Concret, faci un ocol şi ai păcălit soarta potrivnică. Recunosc că m-a lăsat cu gura căscată. De fapt am râs. Mult.

superstitii sareSuntem un popor plin de superstiţii după care ne ghidăm viaţa. Mie mi se par prostii, dar poate pentru mulţi e mai palpitant să trăieşti aşa. Oricum, ca să nu credeţi că românii sunt cei mai ciudaţi, vă dau câteva exemple de superstiţii ale altor popoare:

În Grecia, dacă două persoane spun simultan acelaşi cuvânt, imediat trebuie să zică “Piase Kokkino”, adică ,,atinge roşu”, şi să pună mâna pe ceva care să aibă această culoare, ca să nu îi lovească ghinionul. În Coreea de Sud, dacă laşi ventilatorul deschis într-o cameră pe timpul nopţii, poţi muri. În unele zone din Turcia, cică dacă mesteci gumă după miezul nopţii devii zombie.

Voi ce superstiţie aveţi?

superstitii_mod

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s