CULMEA BUCĂTĂRIEI MOLDOVENEŞTI

chinezesc okkSă mergi în Moldova înseamnă să-ţi răsfeţi papilele gustative. De fiecare dată revin la Iaşi cu plăcere, din mai multe motive, dar am ţinut să vă spun ce bunătăţi nu trebuie să rataţi dacă poposiţi prin dulcele târg.

IMG_20150927_165418Vă gândiţi probabil că vă recomand vreo tochitură, ciorbă de burtă sau poale-n brâu. Nu, nu! În Moldova se găteşte cel mai bine… mâncarea chinezească 🙂 Şi e pe încercate. Adică am testat mai multe restaurante, şi în Bucureşti, şi în Iaşi. Ei bine, pastele din orez, puiul dulce-acrişor sau plita încinsă se prepară cel mai bine la Iaşi. Fie că e în mall (la food court) sau la un restaurant, chinezescul din Iaşi e cel mai bun!!!

Tind să cred că şi chinezii au moldovenii lor. Iar moldovenii lor au venit fix la Iaşi. S-o fi interesat unde se găteşte cel mai bine în România şi o fi zis: noi suntem crème de la crème, deci ne stabilim în Moldova, unde sunt les connaisseurs într-ale bucătăriei.

Cert e că pe mine şi pe prietenii mei ne-au cucerit, nu plecăm din Iaşi niciodată fără să trecem pe la ,,chinezesc”. Deci dacă aveţi vreme, vă recomand să încercaţi un meniu (sunt destule restaurante, în diferite zone ale oraşului). Sigur nu veţi regreta! Pentru că în Moldova găseşti cea mai bună mâncare… chinezească 😉


3 gânduri despre “CULMEA BUCĂTĂRIEI MOLDOVENEŞTI

Lasă un comentariu