FENOMENUL KANGATRAINING

kangatrainingSportul este tot mai promovat în întreaga lume, nu doar pentru condiţia fizică, ci şi pentru sănătate. Aşa că în permanenţă apar tot felul de metode de mişcare, menite să ne ajute să fim în formă.

Am descoperit un nou sport care face furori în lume şi care mi s-a părut interesant. Eu cel puţin n-am mai auzit de el până acum, nu în ţara noastră. Se numeşte KANGATRAINING şi este dedicat proaspetelor mămici (deşi am văzut filmuleţe în care şi taţii practicau acest sport).

kangatraining 1Mai exact, antrenamentul se face având copilul ataşat de mamă printr-un marsupiu tip eşarfă sau ergonomic. Sunt alternate exerciţiile de aerobic cu cele de coregrafie şi se evită săriturile şi abdomenele.

Cu siguranţă marele avantaj este că mamele nu trebuie să îşi lase copilul în grija bunicilor sau a altcuiva, făcându-şi griji că nu este lângă el. Bebeluşul se află în permanenţă în contact cu mama, ba chiar o ajută la efectuarea unor exerciţii, deci este un sport practic.

Antrenamentele se pot face după 8-10 săptămâni de la naşterea naturală şi după 10-12 săptămâni de la cezariană, după acordul medicului.

Exerciţiile pot fi făcute chiar până când copilul împlineşte 3 ani, dar depinde şi de greutatea micuţului.

Kangatraining a apărut în Austria şi a devenit faimos în Europa, Statele Unite şi în Australia. În România încă nu a apărut, dar mamele care doresc să facă astfel de exerciţii pot comanda un dvd care să le ajute acasă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s