VACANŢA PE CARE NU TREBUIE SĂ O RATEZI!

capri_photoshopInsulele din Italia sunt printre cele mai căutate destinaţii de vacanţă din lume. Capri este faimoasă atât pentru frumuseţe, cât şi pentru lux. O insulă foarte frumoasă, dar nu pentru orice buzunar. Nu departe există însă o alternativă mai puţin costisitoare: insula Ponza, o destinaţie cu climă plăcută şi peisaje care îţi taie răsuflarea.

Ponza_porto_panorama_photoshop

Ponza s-a format pe un vulcan stins, de aceea relieful este în mare parte stâncos. Formele pe care unele roci le au sunt fascinante. Suprafaţa insulei din marea Tireniană este de 7,5 km pătraţi, iar de-a lungul coastelor sunt numeroase grote submarine care atrag anual mii de turişti pasionaţi de scufundări.

Se poate ajunge cu vaporul din porturile Formia, Terracina, Anzio şi Circeo, la care se ajunge uşor din Napoli sau Roma.

ponza_photoshopCe vedeţi la Ponza? Pentru început grotele Ponţiu Pilat, apoi vă puteţi bucura de spectacolul grotelor albastre, ale căror roci, în anumite ore ale zilei, împrumută o nuanţă de albastru. Plaja cea mai cunoscută, renumită în lume, este Chiaia di Luna. Se ajunge acolo printr-un tunel roman, iar plaja, stâncoasă, are formă de semilună. Dacă preferaţi o plajă dotată cu şezlonguri şi umbrele, mergeţi la Frontone.

ponza-2_photoshopCa să vă bucuraţi din plin de frumuseţea insulei, cel mai bine ste să închiriaţi o barcă, pe care oricine o poate conduce, şi costă aproximativ 100 de euro. Astfel puteţi descoperi mai uşor şi atracţiile subacvatice. Dacă vreţi să petreceţi o seară romantică, alegeţi plaja del Core, unde stâncile sunt în formă de inimă, iar apusul vă oferă un spectacol de culori.

Pentru a vă bucura de liniştea specifică insulei, alegeţi să mergeţi la Ponza în mai, începutul lunii iunie sau în septembrie. Ca să faceţi o economie la buget, nu vă cazaţi chiar în zona portului, ci mai degrabă optaţi pentru Le Forna sau S. Maria. Găsiţi preţuri variate la hoteluri, dar mulţi italieni recomandă închirierea unei case.

Dacă vă gândiţi să vă petreceţi vacanţa pe o insulă din Italia, cu siguranţă Ponza nu vă va dezamăgi, iar fotografiile sunt grăitoare…

landscape-1435872372-ponza-by-night_crop-photoshop

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s