VINUL – 5 IDEI ÎN LOC SĂ-L BEI

ce-faci-cu-vinul_header
Vă delectaţi într-o seară cu un vin bun, dar nu terminaţi sticla? Chiar şi vinul trecut poate fi folositor. Iată câteva idei:

1. Faceţi cuburi pentru a aromatiza mâncarea
Vărsaţi vinul trecut într-un recipient pentru gheaţă, astfel veţi avea mici ,,porţii” uşor de utilizat, la îndemână, pentru a da savoare supelor, sufatului, sosurilor şi altor mâncăruri.

vino2. Dezinfectaţi legumele şi fructele
Ca şi bicarbonatul de sodiu, vinul poate fi folosit ca detergent natural pentru a curăţa verdeţurile. Alcoolul din vin îndepărtează impurităţile, iar conform unui studiu al americanilor, componentele vinului au capacitatea de a ucide diferiţi agenţi patogeni de origine alimentară, ca salmonela şi E.coli.

3. Curăţaţi geamurile
Vinul alb funcţionează ca oţetul asupra sticlei murdare, eliminând petele şi grăsimile. Adăugaţi câteva linguriţe de vin într-un flacon de spray cu apă, pulverizaţi pe geamuri sau oglinzi şi curăţaţi apoi cu un ziar.

4. Scoateţi petele produse de alt vin
Cineva a vărsat din greşeală un pahar de vin roşu pe covorul din living sau pe o rochie? Nu vă panicaţi! Luaţi un pahar de vin alb şi vărsaţi-l fără jenă pe pată. Uscaţi apoi locul şi veţi vedea că nu va mai rămâne nicio urmă de pată (ideea am testat-o chiar eu pe o rochie, după un revelion).

5. Tonifiaţi-vă pielea
Vinul poate aduce beneficii şi pielii. Unele femei folosesc vinul roşu ca tonic, ce poate face pielea mai fină, datorită acidităţii care este asemănătoare cu cea a oţetului. Actriţa Teri Hatcher varsă un pahar cu vin în apa din cadă, iar în India, vinul roşu este folosit inclusiv pentru a decolora petele de pe faţă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s